Solar Foodsin käyttöön kokonaisuudessaan tuleva noin 4 000 m2 suuruinen uudisrakennus toteutetaan keskeiselle sijainnille Kehäradan varrella sijaitsevan Vehkalan juna-aseman viereen Kehä III:n ja Helsinki-Tampere moottoritien läheisyyteen. Tiloissa tulee toimimaan Solar Foodsin tuotantolaitos, innovaatiota havainnollistava elämyskeskus sekä pääkonttoritoiminnot.

Apteekkien Eläkekassan kokonaisinvestointi on noin 10 MEUR, jonka lisäksi Solar Foods tekee merkittävän investoinnin kiinteistöön sijoitettavaan tuotantolaitteistoon.

Apteekkien Eläkekassan uudishankkeeseen tekemän sijoituksen lisäksi Solar Foods on kerännyt useilta tunnetuilta toimijoilta yli 40 MEUR suuruisen kokonaisrahoituksen ja on valtio-omisteisen Ilmastorahaston ensimmäinen rahoituskohde.

FPP toimi Solar Foodsin kaupallisena neuvonantajana transaktioprosessissa. Properta Asianajotoimisto toimi Apteekkien Eläkekassan ja Dottir Asianajotoimisto Solar Foodsin juridisena neuvonantajana.

Solar Foods Oy:

Solar Foods valmistaa proteiinia ilman hiilidioksidista ja sähköstä. Soleinin tuotanto ei ole riippuvainen säästä tai ilmasto-olosuhteista, joten se vapauttaa maailman proteiinintuotannon perinteisen maanviljelyksen asettamista rajoituksista. Soleinia voidaan valmistaa vaativissakin olosuhteissa, joissa perinteinen ruoantuotanto ei ole mahdollista, kuten aavikko- ja arktisilla alueilla tai jopa avaruudessa. Solar Foodsin perustivat vuonna 2017 Espoossa tohtori Pasi Vainikka, tohtori Juha-Pekka Pitkänen, Sami Holmström, Jari Tuovinen, professori Jero Ahola ja Janne Mäkelä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja LUT-yliopiston tutkimushankkeen pohjalta. https://solarfoods.fi

Apteekkien Eläkekassa:

Apteekkien Eläkekassa on perustettu 1864 ja on vanhin yhä toiminnassa oleva eläkelaitos Suomessa. Muuttuvassa maailmassa kassa antaa edelleenkin eläketurvaa yli 8 000 työntekijälle ja yrittäjälle. Eläkkeensaajia kassalla on yli 4 900. Kassan sijoitusomaisuus on 750 miljoonaa euroa ja kiinteistöjen osuus sijoitusomaisuudesta on noin 21 %.